Menovky

5. 11. 2013

MelBel

Today I would like to introduce you very creative woman who bakes the cakes. When I first time saw her cakes I could not believe that she is only 24 (at that time), she has a job and she is also full time mum !!!! My question was, where did she get that time for baking? WOW :) Her first marzipan cake was for her daughters birthday. She simply wanted to surprised her with something special. As she found out that there is a possibility to model the marzipan, she created a personal cake. After that experience she decided to try it again and again and after few more experiments she became more professional. She learned all about it. What products are the best and etc. The motifs of cakes came from people who ordered them. Their hobby or the things they love. She was also inspired by online website pictures, cartoons or other creations. But there was a time when she got order that she never did before and she didnt find on the internet. It was a plate full of "pirohy"-traditional slovak meal. But she  didnt get scared! She actually made it! Whole process of making a cake is very long, not only baking but also creating a base, wrapping it etc. I should also remind you that raw materials have expired date and they are influenced by the weather. Thats why is very necessary to know how to work with it. And her cakes are not only beautiful and creative but also delicious. She can make you cakes as you wish or she will give you advice. I tried them few times personally  :)And after hard work comes a reward. The best one is when she sees children smiles and happiness!
You can see more here: MelBel


Dnes by som vám rada predstavila veľmi kreatívnu dámu, ktorá sa vo svojom voľnom čase venuje pečeniu tort. Keď som videla jej torty prvýkrát, nemohla som uveriť, že má len 24 rokov (v tom čase), že má popri tom aj vlastnú prácu a je mamičkou na plný úväzok!!! Moja otázka bola, kde berie na pečenie čas? WOW :) Jej prvá marzipánová torta vznikla, keď mala jej dcéra narodeniny. Chcela ju prekvapiť niečim špeciálnym. A keďže časom prišla nato, že marzipán sa dá modelovať, rozhodla sa vytvoriť niečo osobnejšie. Po tejto skúsenosti to skúšala znova a znova a po pár experimentoch sa z nej stala profesionálka. Veľa sa o tom učila. Ktoré produkty su najlepšie, aká je potrebná konzistencia hmoty a podobne. Čo sa motívov týka, tie prišli od samotných ľudí, ktorí si tortu objednali. Bolo to ich hobby alebo veci, ktoré majú radi, či ich vystihujú. Taktiež sa inšpirovala obrázkami na internete, rozprávkovými postavičkami či inými výtvormi. Ale niekedy sa stretla s požiadavkou, ktorá mala u nej premiéru. Nenašla ju ani na internete a preto sa do toho pustila sama. Išlo napríklad o tanier s pirohami- tradičné slovenské jedlo. Avšak Melbel to neodradilo, práve naopak, pustila sa do toho s chuťou a výsledok stál zato! Celý proces pečenia je však veľmi dlhý, nejde len o samotné pečenie, ale aj o zaistenie podstavca a jeho zabalenie a podobne. Taktiež je vhodné pripomenúť, že suroviny majú svoju trvácnosť a často na nich vplýva i počasie. Preto je nutné vedieť ako s nimi zaobchádzať. Jej torty nie sú iba krásne a kreatívne, sú i veľmi chutné. Vyrába ich na želanie alebo vám rada poradí. Osobne som mala skúsenosť až niekoľkokrát :) A po náročnej práci prichádza odmena, ktorou je pre ňu hlavne úsmev a detská radosť !
Viac na: MelBel






















10 komentárov:

  1. This is adorable, fun, creative, tasty and just wonderful :) I'm always impressed by other people's ideas- these cakes are perfect for every party :)
    Thanks for your visit. I follow back via gfc #229. Keep in touch. xx

    Maja
    http://modern-muffin.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekná s čistá práca! Najprv by som asi hodinu tú tortu obdivovala, a až potom by som z nej ochutnala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to dobre poznam:) Ale aj ten chutovy zazitok stoji zato!:)

      Odstrániť
  3. They are indeed wonderful...Thank you for sharing them with us...

    Have a nice evening
    Chadlen
    http://chezmoibychadlen.blogspot.gr/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, these cakes are so wonderful!
    kisses)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. I can't believe how talented some people are, wish I could do just a bit of what they're capable of, great photos! :)

    http://www.le-young.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jedna krajsia ako druha!

    Pozyvam na giveaway o Gucci Rush 75ml, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. So awesome! I want iphone :D


    www.confassion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. wau, niektoré su fakt skvele. To je normálne umenie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for all your comments, I really appreciate them! / Ďakujem Vám za všetky komentáre, veľmi si ich vážim!